Finns kopplingen till mitt sociala konto kvar om jag inte längre har ProvenExpert PREMIUM-paketet eller provperioden?
Kopplingen till ditt sociala konto finns kvar så länge du inte kopplar bort din kanal manuellt.
Uppdaterad 12 februari 20261 min läsning
Den här artikeln har översatts automatiskt.Visa original (English)
- Ja, kopplingen till ditt sociala konto finns kvar så länge du inte kopplar bort din kanal manuellt.
- Det ger dig som användare en smidig upplevelse, eftersom du inte behöver oroa dig för att förlora dina anslutna konton om du tillfälligt byter till ett annat paket.
- Möjligheten att använda funktionen Social delning är dock kopplad till din prenumerationsstatus.
- Om du inte längre har PREMIUM-paketet eller är i provperioden är funktionen inte tillgänglig för dig.
Obs!
Om du vill koppla bort din sociala kanal kan du göra det genom att följa anvisningarna i FAQ-artikeln: Hur kopplar jag bort min sociala kanal från funktionen Social delning?.
Var den här artikeln till hjälp?
Behöver du hjälp?
Vårt supportteam hjälper dig gärna.
Kontakta support