Hur kopplar jag bort min sociala kanal från ProvenExpert för funktionen Social delning?
Gå till sidan Anslutna konton och klicka på knappen för att koppla bort.
Uppdaterad 12 februari 20261 min läsning
Den här artikeln har översatts automatiskt.Visa original (English)
Om du vill koppla bort din sociala kanal från funktionen Social delning följer du bara de här stegen:
- Gå till sidan "Anslutna konton": Öppna sidomenyn och leta upp avsnittet "Administration". Under det avsnittet hittar du sidan "Anslutna konton".
- Hitta ditt konto i sociala medier: På sidan "Anslutna konton" ser du namnet på ditt sociala konto i listan.
- Klicka på knappen "Koppla bort": Leta upp namnet på ditt sociala konto och sök efter knappen "Koppla bort" bredvid det. Klicka på knappen för att starta bortkopplingen.

Observera att du efter bortkopplingen inte längre kan publicera innehåll direkt i din sociala kanal med den här funktionen.
Viktigt
Funktionen Social delning kan användas både under vår 30 dagar långa provperiod och i PREMIUM-planen.
Var den här artikeln till hjälp?
Behöver du hjälp?
Vårt supportteam hjälper dig gärna.
Kontakta support