Jak odłączyć kanał społecznościowy od ProvenExpert w funkcji Social Sharing?
Przejdź na stronę Połączone konta i kliknij przycisk odłączania.
Zaktualizowano 12 lutego 20261 min czytania
Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie.Pokaż oryginał (English)
Jeśli chcesz odłączyć swój kanał społecznościowy od funkcji Social Sharing, wykonaj te kroki:
- Przejdź na stronę „Połączone konta": W menu bocznym znajdź sekcję „Administracja". W tej sekcji znajdziesz stronę „Połączone konta".
- Znajdź swoje konto w mediach społecznościowych: Na stronie „Połączone konta" zobaczysz na liście nazwę swojego konta społecznościowego.
- Kliknij przycisk „Odłącz": Znajdź nazwę swojego konta społecznościowego i poszukaj obok niej przycisku „Odłącz". Kliknij ten przycisk, aby rozpocząć proces odłączania.

Pamiętaj, że po odłączeniu konta nie będziesz już mieć możliwości publikowania treści bezpośrednio w swoim kanale społecznościowym za pomocą tej funkcji.
Ważne
Funkcja Social Sharing jest dostępna zarówno w 30-dniowym okresie próbnym, jak i w planie PREMIUM.
Czy ten artykuł był pomocny?
Potrzebujesz pomocy?
Nasz zespół wsparcia chętnie Ci pomoże.
Skontaktuj się z nami